Könyvtári szolgáltatóhelyek

8086 Felcsút, Fő u. 68.
70/338-4814
Felcsút Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

Az egykori Schandli kastély adott helyet az államosítás után a település kulturális és közösségi életének, az intézmény akkori elnevezése: Petőfi Sándor Kultúrház volt. A felcsúti könyvtár leltárkönyvébe az első könyv 1955. január 1-jén került bejegyzésre, mely Ady Endre összes versét tartalmazta. Az akkori iskolaigazgató, Csörgöl Lajos látta el a könyvtárosi és közművelődési feladatokat. A lakosság nagy számban látogatta az intézményt, melyben sokan beiratkoztak, olvastak, kölcsönöztek, emellett színjátszó kör, népdalkör, citerazenekar működött. A 80-as években is kiváló, precíz könyvtáros látta el a feladatokat Verbászi Béla személyében. Az állomány gyarapodott, az olvasói nyilvántartások naprakész állapotban voltak. Az következő könyvtárvezető Noll Zoltánné, aki helytörténeti gyűjteményből kiállítást szervezett, bekapcsolódott a "Magyarországi Barangolások" programsorozatba és könyvtári foglalkozásokat tartott a napi működési munkálatok mellett.
2002-től Szecsődi Zsoltné látja el a feladatokat. 2007-ben a könyvtár másik épületben, a Tamássy-Margalit Kúriában kapott helyet, ahol a sokszínű, a régmúlt értékeit őrző, de folyamatosan megújuló állománnyal találkozhat az ide betérő. A könyvtár 2013 januárja óta tagja a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszernek. 2014-ben a rezidencia külső-belső fejújításon esett keresztül, melynek hatására a könyvtári tér tágas, jól tagolt, világos lett, emellett új tetőszerkezettel, korszerű fűtési rendszerrel lett ellátva. Kellemes környezetben, jól elkülönülő olvasói terekkel, sokszínű, gazdag állománnyal várja az Olvasókat. A műszaki, elektronikai feltételek is folyamatosan javulnak, pl. lamináló gép, digitális fényképezőgép beszerzése által. Ismeretterjesztő előadások, könyvtárhasználati órák, és közösségi komplex rendezvények szervezésére is rendszeresen sor kerül, gyerekeknek, idősebbeknek egyaránt, nagy eseményekhez, évfordulókhoz, jeles ünnepkörökhöz kapcsolódóan. A felcsúti könyvtár az Önkormányzat és a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer együttműködése által a lakosság általános tájékozódásához, művelődéséhez, valamint tanuláshoz, szórakozáshoz biztosítja a feltételeket.

Könyvtári információk

KSZR-tagság kezdete 2013
Nyitvatartás Hétfő, szerda, péntek: 8-16; Kedd és csütörtök: 12-16; szombaton időpont-egyeztetéssel
Cím 8086 Felcsút, Fő u. 68.
E-mail cím felcsut@vmk.hu
Könyvtáros Szecsődi Zsoltné
Telefon 70/338-4814
Település honlapja www.felcsut.hu
Akadálymentes: Nem

Térkép

Képek

Kapcsolódó galériák Kapcsolódó hírek

Vörösmarty Mihály Könyvtár

Módszertani mozaik

Közérdekű és közhasznú oldalak; módszertani segédanyagok, online elérhető információforrások gyűjteménye, mely kifejezetten a Fejér megyei könyvtáros kollégák munkájához kíván segítséget nyújtani.

Fejér megyei kisokos

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának Fejér megyei vonatkozású adatbázisai:

FEJÉR MEGYEI ÉLETRAJZI LEXIKON:

Fejér Megyei Életrajzi Lexikon

DIGITALIZÁLT KÉPESLAPGYŰJTEMÉNY:

ÉVFORDULÓNAPTÁR 2024

FEJÉR MEGYE ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRA

Bejelentkezés