Hírek, események

Szakmai jutalomutazás Kecskemétre

Nem titkolt célunk volt, hogy a tavalyi, országos viszonylatban harmadik legmagasabb nézőszámot, idén is megközelíthessék, s ehhez ihletet adó, ösztönző helyszíneket, előadókat kerestünk.

Az első állomás a Kecskemétfilm volt, ahol Neuberger Gizella rendező, háttérfestő vezetésével megismerkedtünk a stúdió történetével, az animációs filmkészítés folyamatával (régen és most), az alkotókkal, az ott készült filmekkel.

A Katona József Könyvtár előtt várt ránk a KönyvtárMozi országos koordinátora, Bujdosó Aranka, aki egy rövid, de annál tartalmasabb városnézésen mutatta be Kecskemét belvárosának nevezetes épületeit, híres személyeket, akik a város kulturális életének szereplői voltak.

A könyvtárban Koleszár Márta, a Gyermek- és Tinivilág osztályvezetője mutatta be a gyermekek részére kialakított "birodalmat", sok ötletet, érdekességet osztott meg a kollegákkal, ezek közt a könyvillusztrációs pályázatról, melynek eredményeként szép naptárak készülnek a gyermekek díjnyertes rajzaiból. A Cigánymesék foglalkoztatófüzetek alkotójaként Márta mesélt arról, milyen kompetenciák fejlesztésére használhatók a füzetek, és saját tapasztalatait is megosztotta velünk.

Még rengeteg kérdésünk lett volna, de az idő hamar elszaladt. Reméljük, lesz még lehetőség a találkozásra, hogy a remek kollegák lelkesítsék, tudásukkal gazdagítsák csapatunkat.

Az utazásról készült galéria elérhető ide kattintva.

Vörösmarty Mihály Könyvtár

Módszertani mozaik

Közérdekű és közhasznú oldalak; módszertani segédanyagok, online elérhető információforrások gyűjteménye, mely kifejezetten a Fejér megyei könyvtáros kollégák munkájához kíván segítséget nyújtani.

Fejér megyei kisokos

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának Fejér megyei vonatkozású adatbázisai:

FEJÉR MEGYEI ÉLETRAJZI LEXIKON:

Fejér Megyei Életrajzi Lexikon

DIGITALIZÁLT KÉPESLAPGYŰJTEMÉNY:

ÉVFORDULÓNAPTÁR 2024

FEJÉR MEGYE ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRA

Bejelentkezés