Könyvtári szolgáltatóhelyek

8136 Lajoskomárom, Komáromi u. 6.
25/240-719
Lajoskomárom Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

Lajoskomáromban 1954 óta működik nyilvános községi könyvtár. 2005 szeptemberében a pár órás heti nyitva tartást 40 órásra bővítettük. Két intézmény – a teleház és a könyvtár – összevonásával egy jól működő közösségi színteret keltett életre az önkormányzat. 2007-ben csatlakozott az intézmény az eMagyarország programhoz, ezáltal a szolgáltatások köre is jelentősen bővült. 2013-ban jelentős változás történt az intézmény életében: könyvtárunk a Vörösmarty Mihály Könyvtár közreműködésével csatlakozott a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez, így biztosított, hogy könyvtárunk állományába rendszeresen kerüljön friss szak- és szépirodalom, folyóiratok, informatikai eszközök és javuljanak a tárgyi feltételek. A könyvtár állománya megközelítőleg 5000 db dokumentumból áll, túlnyomórészt szépirodalom, ezen felül szakkönyvek, ifjúsági- és gyermekkönyvek. Képes- és hetilap közül válogathatnak a látogatók.

A könyvtár, és DJP pont sikeresen működik, fontos szerepet tölt be a kulturális értékek közvetítésében, az olvasási kultúra fejlesztésében, az anyanyelv ápolásában. A könyvtári tevékenység mellett közösségi teret és programokat biztosít a falu lakosságának.

2023. február 1-jétől a felújított Művelődési Ház földszintjére költözött a könyvtár. Az állomány új, áttekinthető, egységes paraméterű és színű bútorzatot kapott a sikeres NKA-s pályázatnak köszönhetően. A könyvtári helyiségek kényelmes bútorzattal, korszerű megvilágítással rendelkeznek. A gyerekek számára is vonzó környezet sikerült berendezni. A könyvtári feladatok számára megfelelő munkakörnyezetet alakítottunk ki. A felújítás során a könyvtár új épülete a mozgáskorlátozottak számára is könnyen elérhetővé vált.
Szeretettel várjuk a látogatókat az új helyszínen is a megszokott szolgáltatásokkal, a megszokott nyitva tartással.

Könyvtári információk

Cím 8136 Lajoskomárom, Komáromi u. 6.
E-mail cím lajoskomarom@vmk.hu
Könyvtáros Szücsné Sándor Zsuzsanna
Telefon 25/240-719
Település honlapja www.lajoskomarom.hu
Akadálymentes: Nem
KSZR-tagság kezdete 2013
Nyitvatartás Hétfő: 8-12; kedd-péntek: 8-12 és 13-17

Térkép

Képek

Kapcsolódó galériák Kapcsolódó hírek

Vörösmarty Mihály Könyvtár

Módszertani mozaik

Közérdekű és közhasznú oldalak; módszertani segédanyagok, online elérhető információforrások gyűjteménye, mely kifejezetten a Fejér megyei könyvtáros kollégák munkájához kíván segítséget nyújtani.

Fejér megyei kisokos

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának Fejér megyei vonatkozású adatbázisai:

FEJÉR MEGYEI ÉLETRAJZI LEXIKON:

Fejér Megyei Életrajzi Lexikon

DIGITALIZÁLT KÉPESLAPGYŰJTEMÉNY:

ÉVFORDULÓNAPTÁR 2022

FEJÉR MEGYE ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRA

Bejelentkezés