Könyvtári szolgáltatóhelyek

8136 Lajoskomárom, Komáromi u. 4.
25/240-719
Lajoskomárom Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

Lajoskomáromban 1954 óta működik nyilvános községi könyvtár. 2005 szeptemberében a pár órás heti nyitva tartást 40 órásra bővítettük. Két intézmény – a teleház és a könyvtár – összevonásával egy jól működő közösségi színteret keltett életre az önkormányzat. 2007-ben csatlakozott az intézmény az eMagyarország programhoz, ezáltal a szolgáltatások köre is jelentősen bővült. 2013-ban jelentős változás történt az intézmény életében: könyvtárunk a Vörösmarty Mihály Könyvtár közreműködésével csatlakozott a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez, így biztosított, hogy könyvtárunk állományába rendszeresen kerüljön friss szak- és szépirodalom, folyóiratok, informatikai eszközök és javuljanak a tárgyi feltételek. A könyvtár állománya megközelítőleg 12 000 db dokumentumból áll, túlnyomórészt szépirodalom, ezen felül szakkönyvek, ifjúsági- és gyermekkönyvek. 7 féle folyóirat, képes- és hetilap közül válogathatnak a látogatók.

A könyvtár, teleház és eMoP sikeresen működik, fontos szerepet tölt be a kulturális értékek közvetítésében, az olvasási kultúra fejlesztésében, az anyanyelv ápolásában. A könyvtári tevékenység mellett közösségi tereket és programokat biztosít a falu lakosságának.

Könyvtári információk

Cím 8136 Lajoskomárom, Komáromi u. 4.
E-mail cím lajoskomarom@vmk.hu
Könyvtáros Szücsné Sándor Zsuzsanna
Nyitvatartás H: 08-12; K-P: 08-12 és 13-17
Telefon 25/240-719
Település honlapja www.lajoskomarom.hu
Akadálymentes: Igen
KSZR-tagság kezdete 2013

Térkép

Képek

Kapcsolódó galériák Kapcsolódó hírek

Vörösmarty Mihály Könyvtár

MÓDSZERTANI MOZAIK

Közérdekű és közhasznú oldalak; módszertani segédanyagok, online elérhető információforrások gyűjteménye, mely kifejezetten a Fejér megyei könyvtáros kollégák munkájához kíván segítséget nyújtani.

Fejér megyei kisokos

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának Fejér megyei vonatkozású adatbázisai:

FEJÉR MEGYEI ÉLETRAJZI LEXIKON:

Fejér Megyei Életrajzi Lexikon

DIGITALIZÁLT KÉPESLAPGYŰJTEMÉNY:

ÉVFORDULÓNAPTÁR 2019

FEJÉR MEGYE ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRA

Bejelentkezés