Könyvtári szolgáltatóhelyek

8151 Szabadbattyán, Árpád u. 10.
22/363-316
Szabadbattyán Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

A Szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár régi épülete 1962-ben épült, amit eredetileg nem is kulturális célra szántak. A kicsi, de barátságos építményt az 1970-es években újították fel, amikor már művelődési házként működött. Ekkor az intézmény 150 fő befogadására képes színházteremmel és szabadtéri fénnyel rendelkező kiállítóteremmel is bővült. 2010- ben újabb változtatások történtek az épületben. A többszörösen felújított kultúrházban helyezkedik el a közel 100 m2 alapterületű két teremből álló könyvtár is, ami nagyon otthonos és olvasóbarát környezet. Jelenleg a 2010-es évben - berendezésében is megújult - könyvtárhelyiségében fogadjuk az olvasni vágyó lakosokat. A könyvtár állománya 2020-ban 18000 kötet volt, amit az átvizsgálás és selejtezés után 2023. év tavaszán 10000 kötetre csökkentettünk. Az elavult és megrongálódott könyveket kivontuk az állományból, a kölcsönzésre alkalmas dokumentumok pedig számítógépre kerültek.

A 2021. évi KSZR-hez való csatlakozásnak köszönhetően a mai igényekhez is igazodó könyvekekel és folyóiratokkal rendszeresen bővül könyvtárunk állománya.

Széles sávú Internet- és WiFi hozzáféréssel is rendelkezünk. 2023. évi újdonság a KönyvtárMozi szolgáltatás, valamint március óta NAVA-pontként is működünk. Ezen felül a TextLib integrált könyvtári rendszer segítségével hamarosan beindul a számítógépes kölcsönzés is, ami többletszolgáltatásokat von maga után. Könyvtárunk regisztrált az Országos Dokumentum-ellátási Rendszerbe így a Vörösmarty Mihály Könyvtáron túl az ODR szolgáltatását is igénybe vehetjük. A Magyar Népmese Napja alkalmából olvasósarkot avatunk, ahol nyugodt körülmények között helyben is olvasgathatnak a könyvtárba látogatók.

Könyvtári információk

Akadálymentes: Igen
Cím 8151 Szabadbattyán, Árpád u. 10.
Település honlapja www.szabadbattyan.hu
Telefon 22/363-316
Nyitvatartás Hétfő és kedd: 10-18; szerda 9-12 és 13-15; csütörtök: 10-12 és 13-16; péntek: 8-12
Könyvtár honlapja

Könyvtári, Információs és Közösségi Hely, Szabadbattyán

KSZR-tagság kezdete 2021
E-mail cím szabadbattyan@vmk.hu
Könyvtáros Lászlóné Lakner Lilla

Térkép

Kapcsolódó hírek

Vörösmarty Mihály Könyvtár

Módszertani mozaik

Közérdekű és közhasznú oldalak; módszertani segédanyagok, online elérhető információforrások gyűjteménye, mely kifejezetten a Fejér megyei könyvtáros kollégák munkájához kíván segítséget nyújtani.

Fejér megyei kisokos

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának Fejér megyei vonatkozású adatbázisai:

FEJÉR MEGYEI ÉLETRAJZI LEXIKON:

Fejér Megyei Életrajzi Lexikon

DIGITALIZÁLT KÉPESLAPGYŰJTEMÉNY:

ÉVFORDULÓNAPTÁR 2024

FEJÉR MEGYE ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRA

Bejelentkezés