Könyvtári szolgáltatóhelyek

2066 Szár, Rákóczi Ferenc u. 102.
22/353-814
Szár Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
A 2015-ben felújított épület nagyon otthonos, az előző évekhez képest tágasabb, és berendezésében is megújult könyvtárhelyiségében fogadhatjuk az olvasni vágyó lakosokat, kicsiket és nagyokat, a mai igényekhez is igazodó könyvekkel, folyóiratokkal, széles sávú Internet- és WiFi hozzáféréssel, használattal.
Újdonság a KönyvtárMozi szolgáltatás, valamint 2014 márciusa óta NAVA-pontként is működünk. Ezenkívül könyvtárunk regisztrált az Országos Dokumentum-ellátási Rendszerbe (ODR), amely „a könyvtári ellátás központja és szíve”, így a Vörösmarty Mihály Könyvtáron túl az ODR dokumentumszolgáltatását is igénybe vehetjük.
A Petőfi Sándor Művelődési Ház 1961 óta ad helyet nekünk.
Az épületet Hasenfratz József bognár és felesége, Szalcinger Anna építette 1928-ban. A több gyermekes, dolgos gazdálkodó család az 1946. május 11-i kitelepítésig élhetett otthonában. Az új rendszer a házat négy család között osztotta fel, akik ezt a nehezen élhető közös együttlétet idővel saját otthonra váltotta és az így ismét kiürült épület kisebb átalakítások után a falu művelődési háza lett. A 24 m2-es helység szép mennyezetig érő tölgyfa borítású polcrendszere fazettacsiszolt tölgyfa ajtókat kapott. Ezekben tárolták az igényesen válogatott könyveket, amely állomány a leltárkönyv tanúsága szerint a '90-es év elejéig  egyenletesen gyarapodott.
A '90-es évektől a 2013-ig tartó kisebb hullámvölgyből a KSZR-hez való csatlakozás hozott jelentős változást, és azóta a dokumentumállomány éves viszonylatban majdnem megduplázódott.
A pályázati pénzből megújult épületben, KSZR támogatással és önerőből újjászületett kellemes szép környezetben remek könyvekkel várjuk a látogatókat, remélve, hogy újjáéled az olvasási kedv is!
(Macherné Hasenfratz Mária)

Könyvtári információk

Könyvtáros Szabó István Gusztáv
KSZR-tagság kezdete 2013
Település honlapja saar-ujb.hu
Cím 2066 Szár, Rákóczi Ferenc u. 102.
E-mail cím saar@vmk.hu
Telefon 22/353-814
Nyitvatartás
Hétfő: 12-19; kedd: 8-15; szerda: 12-19; csütörtök: 12-19; péntek: 8-17; szombat: 8-11

Térkép

Képek

Kapcsolódó galériák Kapcsolódó hírek

Vörösmarty Mihály Könyvtár

Módszertani mozaik

Közérdekű és közhasznú oldalak; módszertani segédanyagok, online elérhető információforrások gyűjteménye, mely kifejezetten a Fejér megyei könyvtáros kollégák munkájához kíván segítséget nyújtani.

Fejér megyei kisokos

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának Fejér megyei vonatkozású adatbázisai:

FEJÉR MEGYEI ÉLETRAJZI LEXIKON:

Fejér Megyei Életrajzi Lexikon

DIGITALIZÁLT KÉPESLAPGYŰJTEMÉNY:

ÉVFORDULÓNAPTÁR 2024

FEJÉR MEGYE ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRA

Bejelentkezés